Banden als handbagage in het vliegtuig?

Tja, reizen is toch net iets anders dan vakantie.
We hebben nieuwe banden op de Land Rover nodig. Vincent wil graag de BG Goodrich AT banden die er nu ook op zitten. Deze kunnen we niet krijgen/vinden in Entebbe, de plek waar de LaRo nu staat. Wel een alternatief, Hercules, maar die kosten euro 300,- / stuk en het is een B merk.
Daarom hebben we de banden in Nederland voor euro 140,-/stuk gekocht en krijgt ieder gezinslid een 25 kilo zware band mee als koffer. We mogen met Ethiopean Airlines 2x 23 kg per persoon meenemen.

Op de warmste dag in Europa slepen wij dus met 4 loodzware banden én onze plunje balen van Lonneker met de aanhanger via de trein naar het vliegveld.

Al op de Hauptbahnhof in Essen worden we op goed Duits voor verrueckt verklaard. En er zijn geen karretje’s voor de baggage!!!!

  
Van een dame van de DB krijgen we niet erg aardig te horen dat we de banden niet mee in de ICE mogen nemen. Het personeel in de trein staat wel te lachen en intussen weet de halve trein dat we met de banden onderweg zijn naar Afrika! Ze staan nu in de trein-bistro:


En wij, zweten, maar wel gelukkig dat we de eerste etappe van ons avontuur gehaaldt hebben.

————-

Inmiddels zijn we bij de gate van Ethiopean aangekomen. Dat betekend dat onze complete “bagage” zonder extra kosten en zonder problemen ingecheckt is.

 Nu maar hopen dat alles ook aankomt in Entebbe.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 gedachten over “Banden als handbagage in het vliegtuig?”

Translate »