Internet in Afrika

Internet in Afrika

Africa heeft geen (nauwelijks) bekabelde communicatie infrastructuur. Ze hebben de aanleg van deze dure infrastructuur overgeslagen en doen alles via GSM netwerken. De dekking is verrassend goed en vrijwel overal waar je kunt telefoneren is ok internet. Variërend van 2G, edge en HSDPA tot zelfs 4G in de steden.
Wij reizen met onze eigen auto en zijn weinig in lodges en steden. We ken dus nauwelijks in de buurt van wifi hotspots. (Ook deze hebben geen adsl maar “slechts één GSM router voor al hun klanten gelijktijdig.)

Internet regelen we daarom door in ieder land waar door we reizen twee sims te kopen. Eén om te telefoneren met een oude Motorola telefoon waar de grote sim kaarten in kunnen. Op dit nummer laten we ons ook gratis bellen door “thuis”

Een tweede sim gebruiken we in ons internet routertje.
Alleen in sommige grote steden in Afrika zijn bundels van 1Gb ofzo te koop. Deze hebben een houdbaarheid van bijv een maand. Wat ook kan is op de internet sim eerst airtime kopen en deze middels codes omzetten naar een internet bundel.

Airtel Tanzania
Activeren internet bundel
Laat eerst de benodigde airtime
Bel dan *148*22#
Dan komt er een menu met keuzes.
Kies 2 voor smartphone
Dan kies ik bijv 2. Voor 5.500Ts (ongeveer € 2,-) waarmee ik de ts 5.500 prepaid tegoed omzet naar een data plan voor onbeperkt internet voor een week.
Daarna keuze 1. Mara Mojo.

Controle airtime: bel *102#
Of sms: salio naar 15444

Airtel rwanda
Een week bundel internet kost tussen rwf 1.000 en 3.000.
Eerst dus de airtime weer via vouchers laden.
Vervolgens kies je *456# voor het menu met keuzes

MTN INTERNET
laadt eerst airtime. Op dit ment kost een week rwf 4.500,-
Om een internetbundel van een week te activeren bel je daarna *345*7# waarbij 7 een week is, 1 een dag en 30 een maand bundel.
Balance controle is *110#
Service nummer is 456

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website